Soep met zeewier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
complimenten site.JPG
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

Zeepalm

Postelsia palmaeformis

Omschrijving
Zeepalm is een rechtopstaande zeewier met een olijfgroene tot fel bosgroene kleur. De stengel van de zeewqpalm is dik, glad en hol en buigt mee met de getijden maar is toch zeer sterk. De kroon van de zeepalm heeft meerdere golvende bladeren die naar beneden hangen, wat het doet lijken op een kleine palmboom van ongeveer 60 centimeter.

Vindplaats
Kusten van de Grote Oceaan. Rotsachtige steile wanden en ruige kusten.

Het oogsten en gebruiken van zeepalm
Eenjarige plant. Snij in het voorjaar, boven het ‘houvast’. Lastig te oogsten, omdat het moeilijk bereikbaar kan zijn. Droog het in de zon of rooster de bovenste bladeren en het eet als snack. Gekookte, gestoomde, ingemaakte of gekonfijte stengels. Eet de zeepalm als groente, aanbakken voor in stoofpotten of ovengerechten. Serveer het met rijst of als salade ingrediënt. Roosteren voor een knapperig strooisel of garnering. Gebruik het in soepen of bereid het als noodles.

Smaak
Mild en heerlijk.

Gezondheidsvoordelen en toepassingen
Rijk aan sporenelementen en algin.

Zeepalm zeewier

 Zeepalm