Soep met zeewier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
complimenten site.JPG
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

De Waddenzeedijk

Nieuws
31 OKT 2017
Schreef de Volkskrant gister uitgebreid over Seaweed Harvest Holland en de zeewierboederij in de Oosterschelde, afgelopen weekend publiceerde het Noordhollands Dagblad een artikel over Coen de Groot uit Hippolytushoef, die groen licht heeft gekregen om met zijn werkboot WR 84 zeewier per jaar van de Waddenzeedijk te rapen. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, de provinciale milieudienst, heeft hem tot 2023 een vergunning verstrekt voor het gebied van Westerland op Wieringen tot aan Zurich, aan de Friese kant van de Afsluitdijk. De vergunning is wel gebonden aan een aantal voorwaarden: er mag bijvoorbeeld maximaal 25.000 kg geraapt worden, en alleen dusdanig dat de rest van het ecologisch systeem niet verstoord wordt. 

Lees het artikel HIER

Het wordt overigens afgeraden om losgeslagen wier voor consumptie te gebruiken, maar zoals je in het artikel kunt lezen zijn er tal van andere bestemmingen voor het zeewier te vinden. Wat ook duidelijk wordt is dat wildpluk, of zelfs rapen op grotere schaal, niet is toegestaan; dit om de natuur te beschermen. 


TERUG!