Soep met zeewier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
complimenten site.JPG
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

"Duurzaam"voedsel

Nieuws
04 OKT 2017
"Duurzaam"voedsel
Duurzaam eten? Minder vlees!


De Monitor Duurzaam Voedsel 2016 , gemaakt door Universiteit Wageningen in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, is gepubliceerd. Van al het verkochte voedsel is inmiddels 10% duurzaam (2010: 3½ %). Met name duurzaam vlees is aan een opmars bezig: in 2016 werd voor bijna €1 miljard euro aan "duurzaam" vlees verkocht, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. 

Een van de uitdagingen in het onderzoek: wat is nu eigenlijk duurzaam voedsel? In het onderzoek heeft Universiteit Wageningen de gegevens gebaseerd op de verkopen van voedsel dat voorzien is van een ingekorte lijst van zo'n 14 keurmerken (uit een totaal lijst van meer dan 100 keurmerken).

Het is een goede ontwikkeling dat consumenten steeds bewuster voedsel kopen. Wij voegen er aan toe:

wil je echt duurzaam eten?
Eet dan eens geen dier.
Vooral op dierendag eten we natuurlijk lekker vegetarisch, of VEGAN

Een link naar het rapport vind je door HIER te klikken. 


Eet eens wier'n dag
TERUG!