CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Wier
Laminaria wortel gerecht
« »

Spek met eieren

Nieuws
25 JAN 2017
Spek met eieren

Het is nu ook mogelijk voor veganisten om de smaakbeleving van spek met eieren na te bootsen.
Met (macro)algen natuurlijk.

De spek smaak krijg je door het uitbakken van het roodwier DULSE. Dit wier is overigens zo zacht dat je het ook zo kunt eten. Of je kunt het toevoegen aan een salade. Of even bakken dus als je een speksmaak wilt creëren. Een bijkomend voordeel is dat dulse wél de zoute smaak heeft, maar slechts 5 (ja, slechts VIJF) % natrium bevat.

Bio Iers roodwier

En de eieren? De vegan eieren worden gemaakt van algan: een ingrediënt dat wordt gewonnen uit een groep algen die zich in zeewater of watersystemen bevinden. Helemaal plantaardig dus. En tóch kun je er gewoon roerei en omeletten mee maken – die er behoorlijk ‘echt’ uitzien. De 'eieren' zijn nu al verkrijgbaar bij de internet winkels van De Tuinen / Holland & Barrett in VS en VK. Misschien spoedig ook in NL?

 

 

TERUG!