CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Wier
Laminaria wortel gerecht
« »

Er worden regelmatig kookcursussen, workshops en proeverijen gegeven waarin zeewier de hoofdrol speelt. Hieronder vindt u een overzicht van cursussen, workshops en proeverijen voor zover die bij ons bekend zijn. Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement. 


Wanneer?
Waar?
Tijd?
Kosten?
Wat?
 
 
 
 
 
Za 28 jan 2017 Natuurlijk koken met zeewier - workshop
Oostvoorne
11-13.30 uur €35, of
€55 (inclusief boek Groente uit zee twv €25)  
Kan jij nog koken zonder gebruik te maken van allerlei kant en klaar producten en toevoegingen, met teveel zout en suikers? Wat heeft een volwaardige maaltijd nodig om ons lichaam behulpzaam te zijn? Zou je weleens wat meer kennis en inspiratie willen opdoen over mogelijke combinaties?

ZEEWIER is niet alleen een nieuwe eet-trend, maar een echte vergeten ‘groente’. En niet zomaar één, een oer-product dat aan geen enkele maaltijd mag ontbreken. Zeewier heeft de eigenschap om op een verfijnde, subtiele manier je lichaam te voorzien van vitaminen, mineralen en vezels. Mooie zachte vezels, die uw verteringsproces bevorderen en stoffen vrij maken die makkelijker door uw lichaam worden opgenomen. Verder is zeewier geen zout, maar wel een uitstekende zoutvervanger en er wordt gezegd dat zeewier onder andere goed is tegen een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, om af te vallen en allerlei andere ongemakken.

In de workshop Natuurlijk Koken met ZEEWIER vormen zeewier en biologische producten de basis voor uw maaltijd. U krijgt informatie over de verschillende wieren, leert deze (nieuwe) producten te verwerken en te combineren om een volwaardige maaltijd te bereiden. We gaan in op wat zeewier voor uw lichaam doet.

Uiteraard proeven we de gerechten en krijgt u de recepten zodat je je familie en vrienden ook kunt verrassen.
U kunt zich opgeven door een email te sturen aan:
patty@yourwell.nl

U krijgt dan van ons een bevestiging. 

         
3-19 juni 2017 Wilde Zeewier Weken Vlieland     Kijk op de site voor het volledige programma:
Wilde Zeewier Weken
         
19 en 20 juni Workshop SOMOS,
Apollo Hotel IJmuiden
zie website zie website We are pleased to invite you to the first workshop of the SOMOS Project “Safe production Of Marine plants and use of Ocean Space.” This project was setup by the University Fund Wageningen and is funded by Lloyds Register Foundation. The consortium partners, Wageningen University & Research and TNO, invite you to participate in this workshop on the 19th and 20th of June 2017 in IJmuiden, the Netherlands.
         
zondag 25 juni Groene Loper Festival,
Hoofddorp
12.00-17.30 uur gratis

De inmiddels 6e editie van het Groene Loper Festival staat voor de deur. Zondag 25 juni kun je genieten op het Raadhuisplein in Hoofddorp Centrum. Het festival staat voor duurzaam, eerlijk, lokaal, milieuvriendelijk, eigentijds, puur, leuk en lekker consumeren. Je kunt er duurzame producten en diensten zien, proeven, ruiken, voelen, proberen, ervaren, geïnspireerd raken én genieten van verrassende optredens, workshops en straattheater. Kortom een pure belevenis voor jong en oud. Houd de website in de gaten voor meer informatie over wat er zondag 25 juni allemaal te beleven valt op het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Het Groene Loper Festival is een initiatief van Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC)NMCX Centrum voor DuurzaamheidVan Fair & Dichtbij. Dit jaar neemt Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC) de organisatie op zich.

         
Zaterdag 1 juli   Wierenwandeling, Oosterschelde  14.00 - 16.00 uur  €18 Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan eens mee met onze introductie excursie ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij.
Alle info en aanmelden: WildWier
         
Zo 2 juli 2017 WidWier smaaksafari, Neeltje Jans 14.00-16.30 uur €35 Deze safari leid je naar de wilde groei van de Noordzee, waar je met laarzen en een dosis nieuwswierigheid de basics van zeewier worden bijgebracht. Het wordt één grote ‘proeftocht’ die we besluiten met een buffet-aan-zee, made by all-of-us ....
Meer info: WildWier Smaaksafari
         
Zo 30 juli 2017 WildWier smaaksafari, Neeltje Jans 13.00-15.30 uur €35 zie info 2 juli
         
26 aug. 2017 Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke 12.30 tot ca. 19.00 u  € 52,50 Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
         
Zondag 3 sept (week van de Oosterschelde -  Wierenwandeling,
Oosterschelde
 08.00 - 10.00 uur  €18  Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan eens mee met onze introductie excursie ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij.
Alle info en aanmelden: WildWier
         
8,9,10 september Sea the Future, Den Bosch     Het grote evenement voor de zee. Met een scholendag, een bedrijvendag en een familiedag. En op zaterdagavond is er een klimaatvriendelijke dinner lecture
Voor alle praktisch informatie, zie de website van Sea the Future
         
9 sept. 2017

Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke  11.15 u tot ca. 19.00  € 62,50 incl. lunch Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
         
6 en 7 nov 2017 SeAgriculture, Den Haag    

The fifth edition of the international seaweed conference ‘Seagriculture’ will be held on November 6&& in the Hague, the Netherlands. The two-day conference program combines plenary sessions with interactive poster presentations, networking lunches, an algae-inspired dinner, a mini trade show, debate sessions, and an excursion to explore local seaweed cultivation initiatives.

In six plenary sessions, international seaweed experts discuss seaweed biology, norms and regulation, seaweed economics, engineering, and high value versus high volume seaweed production. The program aims to balance academic-, and industry contributions, to leave delegates up-to-date on the fast moving developments that occur throughout the seaweed value chain. 

         
11 nov. 2017

Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke 13.45 u tot ca. 20.00 u € 52,50 Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
         
do 16 nov 2017 Introductie zeewier, Volksuniversiteit EINDHOVEN 19.30-21.30 uur €8 In deze lezing 'Kennismaking met Zeewier' worden verschillende facetten van zeewier belicht.
Inschrijven via 
Volksuniversiteit Eindhoven
 
Stichting Zeewierwijzer probeert de agenda zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Wijzigingen voorbehouden.