CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Wier
« »

Er worden regelmatig kookcursussen, workshops en proeverijen gegeven waarin zeewier de hoofdrol speelt. Hieronder vindt u een overzicht van cursussen, workshops en proeverijen voor zover die bij ons bekend zijn. Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement. Wanneer?
Waar?
Tijd?
Kosten?
Wat?
 
 
 
 
 
Za 28 jan 2017 Natuurlijk koken met zeewier - workshop
Oostvoorne
11-13.30 uur €35, of
€55 (inclusief boek Groente uit zee twv €25)  
Kan jij nog koken zonder gebruik te maken van allerlei kant en klaar producten en toevoegingen, met teveel zout en suikers? Wat heeft een volwaardige maaltijd nodig om ons lichaam behulpzaam te zijn? Zou je weleens wat meer kennis en inspiratie willen opdoen over mogelijke combinaties?

ZEEWIER is niet alleen een nieuwe eet-trend, maar een echte vergeten ‘groente’. En niet zomaar één, een oer-product dat aan geen enkele maaltijd mag ontbreken. Zeewier heeft de eigenschap om op een verfijnde, subtiele manier je lichaam te voorzien van vitaminen, mineralen en vezels. Mooie zachte vezels, die uw verteringsproces bevorderen en stoffen vrij maken die makkelijker door uw lichaam worden opgenomen. Verder is zeewier geen zout, maar wel een uitstekende zoutvervanger en er wordt gezegd dat zeewier onder andere goed is tegen een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, om af te vallen en allerlei andere ongemakken.

In de workshop Natuurlijk Koken met ZEEWIER vormen zeewier en biologische producten de basis voor uw maaltijd. U krijgt informatie over de verschillende wieren, leert deze (nieuwe) producten te verwerken en te combineren om een volwaardige maaltijd te bereiden. We gaan in op wat zeewier voor uw lichaam doet.

Uiteraard proeven we de gerechten en krijgt u de recepten zodat je je familie en vrienden ook kunt verrassen.
U kunt zich opgeven door een email te sturen aan:
patty@yourwell.nl

U krijgt dan van ons een bevestiging. 

         
za 22 april 2017 Natuurlijk koken met zeewier - workshop
Oostvoorne
    zie informatie 28 januari
         
13 mei 2017 Wasvenboerderij, Tongelre (Eindhoven)
DINEREN MET ZEEWIER
 18.00 uur  €27.50

De Wasvenboerderij staat voor verantwoord lekker eten. In de reeks “Natuurlijk dineren” laten we je proeven hoe bijzonder dat kan zijn. Om de drie weken staat het wisselend weekmenu van het Wasven in het teken van bijzondere, smaakvolle ingrediënten. Laat je verleiden met verrassend verantwoorde gerechten.

Tijdens het themaweekend wordt een bijzonder menu geserveerd in de gasterij. Op zaterdagavond word je om 18.00 uur ontvangen met een inspirerende presentatie en proeverij. De amuses staan in het teken van het thema. De interactieve presentatie loopt over in een heerlijk driegangendiner met het thema in de hoofdrol. Ook de rest van het weekend kun je van het bijzondere menu genieten, dan echter zonder presentatie en proeverij. De kosten van het driegangenmenu bedragen € 27,50 (exclusief drank). De volgende thema’s staan op het menu:

 Zaterdag 18 februari      Dineren met insecten 

Zaterdag 11 maart          Dineren met stadsbier 

Zaterdag 1 april                Dineren van kop tot kont 

Zaterdag 22 april              Dineren met oergroente

Zaterdag 13 mei               Dineren met zeewier, Marieke Brown, Your Well

Nieuwsgierig? Kijk een week voor aanvang op onze site voor het themamenu. Of neem de proef op de som en laat je verrassen. Reserveren is gewenst via gasterij@wasven.nl of 040-7870707. De bijzondere ingrediënten zijn gedurende het weekend ook in onze winkel verkrijgbaar. Kun je ook lekker verantwoord thuis aan de slag.

         
Maandag 15 mei 2017 Kennismaking met zeewier,
Volksuniversiteit Eindhoven
19.30-21.30 uur €8 Verschillende soorten wier, hoogwaardige nutriënten, de groeimogelijkheden (ook in NL), biobrandstof, waterzuivering,  cosmetica. En natuurlijk smaak en bereidingsmogelijkheden van verschillende wieren, die net zoveel verschillen als die van de landgroenten. Leer er alles over op deze avond.

Meer info en aanmelden:
Volksuniversiteit Eindhoven
         
Zaterdag 20 mei 2017 Koken met Zeewier, Delft 16.00-20.00 uur €35 Zeewier, kan je dat eten? Jazeker! En het is nog heel lekker en supergezond ook!
Bij deze workshop gaan we meerdere gerechtjes maken met zeewier.

Meer informatie en aanmelden kan bij:
Wakame
         
Za 20 mei 2017 Natuurlijk koken met zeewier - workshop
Oostvoorne
     zie informatie 28 januari
         
Zo 21 mei Dé Glutenvrije markt, Leiden 10-15 uur gratis Bekijk, proef en koop ons uitgebreide glutenvrije assortiment. Wij zijn de grootste Nederlandse webwinkel in glutenvrije producten. Maak deze dag kennis met ons assortiment, ons bedrijf en profiteer van onze scherpe acties! In het kader van mei, de Coeliakiemaand, verkopen wij ook leuke t-shirts en tassen in diverse maten! 
         
Za 27 mei 2017 Bos & Burchtfair, Oostvoorne  10-17  Gratis :) De Bos en Burchtfair in Oostvoorne is een zeer gevarieerde tuinfair. Een echte tuinfair met de nadruk op tuin- planten en 'Groen Leven', een gezellig tuinevenement dat inmiddels bekendheid geniet in binnen en buitenland. De Bos & Burcht Fair Oostvoorne is een unieke tuinfair voor de regio Zuid-West Nederland en vindt plaats op een prachtige locatie in het centrum van het dorp. Ruim 100 exposanten zoals kwekers, hoveniers en delicatesse- specialisten presenteren hun producten op de Hofwei rondom de Historische Burcht en op het tegenoverliggende prachtige Landgoed Mildenburg. De Bos & Burcht Fair Oostvoorne is altijd op de laatste zaterdag van mei.Volgende tuinfair is op zaterdag 27 mei 2017 van 10.00-17.00 uur.

Toegang is GRATIS, dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors van de Bos en Burchtfair.

         
Za 27 mei 2017 Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke 10.30-18.30 uur €62,50 incl lunch

Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806

         
vr 9 juni Wieren wandeling 19.30 - 21.30 uur (volle maan!)  €18 Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan eens mee met onze introductie excursie ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij.
Alle info en aanmelden: WildWier
         
3-19 juni 2017 Wilde Zeewier Weken Vlieland     Kijk op de site voor het volledige programma:
Wilde Zeewier Weken
         
4 juni Groenmarkt, Heenvliet 12-16 uur gratis

De Groenmarkt heeft als doelstelling om streekproducten en biologische waren bij een groter publiek bekendheid te geven. Hij wordt georganiseerd onder de kastanjebomen op zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur.Tegelijkertijd met de markt zal er een defilé van oldtimers zijn op de Markt van 11.30 uur tot 12.45 uur.

         
16 juni Gimsel, Rotterdam   gratis Zeewier proeverij in de winkel.
         
Zaterdag 1 juli   Wierenwandeling, Oosterschelde  14.00 - 16.00 uur  €18 Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan eens mee met onze introductie excursie ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij.
Alle info en aanmelden: WildWier
         
26 aug. 2017 Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke 12.30 tot ca. 19.00 u  € 52,50 Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
         
Zondag 3 sept (week van de Oosterschelde -  Wierenwandeling,
Oosterschelde
 08.00 - 10.00 uur  €18  Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan eens mee met onze introductie excursie ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij.
Alle info en aanmelden: WildWier
         
8,9,10 september Sea the Future, Den Bosch     Het grote evenement voor de zee. Met een scholendag, een bedrijvendag en een familiedag. En op zaterdagavond is er een klimaatvriendelijke dinner lecture
Voor alle praktisch informatie, zie de website van Sea the Future
         
9 sept. 2017

Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke  11.15 u tot ca. 19.00  € 62,50 incl. lunch Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
         
6 en 7 nov 2017 SeAgriculture, Den Haag    

The fifth edition of the international seaweed conference ‘Seagriculture’ will be held on November 6&& in the Hague, the Netherlands. The two-day conference program combines plenary sessions with interactive poster presentations, networking lunches, an algae-inspired dinner, a mini trade show, debate sessions, and an excursion to explore local seaweed cultivation initiatives.

In six plenary sessions, international seaweed experts discuss seaweed biology, norms and regulation, seaweed economics, engineering, and high value versus high volume seaweed production. The program aims to balance academic-, and industry contributions, to leave delegates up-to-date on the fast moving developments that occur throughout the seaweed value chain. 

         
11 nov. 2017

Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke 13.45 u tot ca. 20.00 u € 52,50 Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
 

Abonnees van de PZC krijgen de primeur. Ze mogen mee op de WildWier smaaksafari, oftewel eten uit de moestuin van de zee. Za 15 april, zo 30 april en zo 14 mei zijn ze gepland: de WildWier smaaksafari's. Het staat vandaag in de krant of kijk op www.pzc.nl/club

Daarnaast zijn er ook nog wierenwandelingen dit seizoen gepland op 9 juni, 1 juli en 3 september. Zie hiervoor onze website ...


Stichting Zeewierwijzer probeert de agenda zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Wijzigingen voorbehouden.