Soep met zeewier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

Er worden regelmatig kookcursussen, workshops en proeverijen gegeven waarin zeewier de hoofdrol speelt. Hieronder vindt u een overzicht van cursussen, workshops en proeverijen voor zover die bij ons bekend zijn. Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement. 


Wanneer?
Waar?
Tijd?
Kosten?
Wat?
 
 
 
 
 
 23 dec 2017 Wierenwandeling door WildWier bij Neeltje Jans  11-13 uur €18  Nieuwsgierig naar zeewier? Ga dan eens mee met de zeewier introductie workshop ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij. Kijk voor meer informatie op de website van WildWier.
         
21 jan 2018 Wierenwandeling door WildWier bij Neeltje Jans 10-12 uur €18  Nieuwsgierig naar zeewier? Ga dan eens mee met de zeewier introductie workshop ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij. Kijk voor meer informatie op de website van WildWier.
         
 11 feb 2018  Wierenwandeling door WildWier bij Neeltje Jans  10-12 uur €18   Nieuwsgierig naar zeewier? Ga dan eens mee met de zeewier introductie workshop ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij. Kijk voor meer informatie op de website van WildWier.
         
10 maart 2018 Wierenwandeling door WildWier bij Neeltje Jans 14-16 uur €18  Nieuwsgierig naar zeewier? Ga dan eens mee met de zeewier introductie workshop ‘wilde wierenwandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met een kleine proeverij. Kijk voor meer informatie op de website van WildWier.
         
Za 28 jan 2017 Natuurlijk koken met zeewier - workshop
Oostvoorne
11-13.30 uur €35, of
€55 (inclusief boek Groente uit zee twv €25)  
Kan jij nog koken zonder gebruik te maken van allerlei kant en klaar producten en toevoegingen, met teveel zout en suikers? Wat heeft een volwaardige maaltijd nodig om ons lichaam behulpzaam te zijn? Zou je weleens wat meer kennis en inspiratie willen opdoen over mogelijke combinaties?

ZEEWIER is niet alleen een nieuwe eet-trend, maar een echte vergeten ‘groente’. En niet zomaar één, een oer-product dat aan geen enkele maaltijd mag ontbreken. Zeewier heeft de eigenschap om op een verfijnde, subtiele manier je lichaam te voorzien van vitaminen, mineralen en vezels. Mooie zachte vezels, die uw verteringsproces bevorderen en stoffen vrij maken die makkelijker door uw lichaam worden opgenomen. Verder is zeewier geen zout, maar wel een uitstekende zoutvervanger en er wordt gezegd dat zeewier onder andere goed is tegen een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, om af te vallen en allerlei andere ongemakken.

In de workshop Natuurlijk Koken met ZEEWIER vormen zeewier en biologische producten de basis voor uw maaltijd. U krijgt informatie over de verschillende wieren, leert deze (nieuwe) producten te verwerken en te combineren om een volwaardige maaltijd te bereiden. We gaan in op wat zeewier voor uw lichaam doet.

Uiteraard proeven we de gerechten en krijgt u de recepten zodat je je familie en vrienden ook kunt verrassen.
U kunt zich opgeven door een email te sturen aan:
patty@yourwell.nl

U krijgt dan van ons een bevestiging. 

         
9 sept. 2017

Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke  11.15 u tot ca. 19.00  € 62,50 incl. lunch Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
         
23 sept. 2017 SMAAKSAFARI, Oosterschelde  10.30-12.30 uur    Je weet dat zeewier op je bord enorm gezond is, maar lijkt je dat een brug te ver? Kom dan een smaaksafari bij ons doen! Deze workshop hebben we speciaal opgetuigd voor hen die flink wat méér willen dan alleen maar zeewier zien: dit gaat over aanraken, proeven en met zeewier koken. De smaaksafari is een bijzondere manier om over de drempel te stappen en te ontdekken hoe jij zeewier op je bord krijgt. Deze safari leid je naar de wilde groei van de Noordzee, waar je met laarzen en een dosis nieuwswierigheid de basics van zeewier worden bijgebracht. Het wordt één grote ‘proeftocht’ die we besluiten met een buffet-aan-zee, made by all-of-us ....
Meer info en aanmelden: WILDWIER
         
         
ma 9 okt 2017 Inspiratie middag ZEEWIER,
Wierderij De Schelphoek
13.15-16.00 uur €10

Kosten: € 10,00 Aanmelding (maximaal 30 personen): via info@seaweedharvestholland.nl

Kijk voor meer informatie op de website van Seaweed Harvest Holland

         
28 okt. 2017 WIERENWANDELING, Oosterschelde 14.00-16.00 uur   zie de informatie bij 3 september. Meer informatie vind je op www.wildwier.nl
 Meld je aan via info@wildwier.nl (vol=vol)
         
7 en 8 nov 2017 SeAgriculture, Den Haag    

The fifth edition of the international seaweed conference ‘Seagriculture’ will be held on November 6&& in the Hague, the Netherlands. The two-day conference program combines plenary sessions with interactive poster presentations, networking lunches, an algae-inspired dinner, a mini trade show, debate sessions, and an excursion to explore local seaweed cultivation initiatives.

In six plenary sessions, international seaweed experts discuss seaweed biology, norms and regulation, seaweed economics, engineering, and high value versus high volume seaweed production. The program aims to balance academic-, and industry contributions, to leave delegates up-to-date on the fast moving developments that occur throughout the seaweed value chain. 

         
10 nov. 2017 Kookworkshop ZEEWIER, Dongen 17-21 uur €45

Zeegroenten zijn bij uitstek dé leveranciers van mineralen in de maaltijd! Zeegroenten werken in het menselijk lichaam versterkend vanwege hun mineralenkwaliteit, maar zijn daarnaast ook reinigend vanwege het feit dat zij alginezuur bevatten. Deze stof helpt vet- en cholesterolophopingen op te lossen en zware metalen af te voeren. Zeewier gaat het proces van het verharden van de bloedvaten tegen en verlaagt hoge bloeddruk .

Zeewier is dus naast erg lekker ook nog eens heel erg gezond! Kom het zelf ervaren, met deze kookworkshop en ontdek de positieve effecten van Zeewier voor lichaam en geest.

Wil je meedoen aan deze inspirerende en puur biologische workshop van vrijdag 10 november? Geef je dan vóór 4 november op door een email te sturen naar info@be-leef.eu  of bel 06-10518943.

Locatie: Natuurlijk tomaat in Dongen
Tijd      : 17 uur tot ongeveer 21 uur
Prijs     : 45 euro

         
11 nov. 2017

Excursie met workshop: “Op zoek naar Zee(u)wier” , Kookboerderij Krommenhoeke 13.45 u tot ca. 20.00 u € 52,50 Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !
Wilt u vòòr mei 2017 met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Alle info op de site van Kookboerderij Krommenhoeke.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806
         
 
Stichting Zeewierwijzer probeert de agenda zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Wijzigingen voorbehouden.